Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 3.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 8 jajek
  • 180g majonezu
  • 1-2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • pęczek rzodkiewki
Przepis:

Jajka umyć, a następnie ugotować na twardo (10 minut). Obrać i poprzekrawać wzdłuż na pół. Każdą połówkę poukładać na dużym talerzu, żółtkiem do spodu. Można pokłaść na listkach sałaty.
W kubeczku rozrobić majonez ze śmietaną, dodając trochę soli i pieprzu. Każde jajko oblać przygotowanym sosem. Na wierzch poukładać pokrojone w kosteczkę warzywa. Dobrać aby były różnego koloru i ładnie prezentowały się na talerzu. (Można użyć szczypiorek, kukurydzę).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~aha12342012-04-07 12:58
a trzeba dodawać musztardę??
ania20082008-10-07 17:58
Wygląda smacznie i jest pyszne, POLECAM.
~bart2007-08-17 21:49
Niby nic wielkiego a przepis na kolacje z gośćmi jak znalazł. Cieszy oko i wygląda smakowicie. Polecam :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl