Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 2.33
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • 1/2 małej cebulki, pokrajanej w cienkie krążki
  • 4 łyżki masła
  • 1/4-1/2 łyżeczki przyprawy chili lub ostrej papryki ;
  • 1/2 łyżeczki imbiru (dowolnie)
  • 1/4 łyżeczki soli i1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki kurkumy lub 1/2 łyżeczki pasty i pomidorowej
  • 4 jaja roztrzepane
  • posiekana zielona pietruszka
  • 1 pomidor pokrajany w ósemki 2
Przepis:

1. Na głębokiej patelni z rozgrzanym masłem, smażyć cebulę do zrumienienia, często mieszając.
2. Wsypać chili, imbir, sól, pieprz i smażyć przez minutę na małym ogniu, często mieszając.
3. Dodać kurkumę lub pastę pomidorową, smażyć dalej przez minutę, mieszając.
4. Wlać jaja, zamieszać i smażyć do zgęstnienia.
5. Jajecznicę podawać posypaną zieloną pietruszką, przybraną pomidorami i CHAPPATI
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl