Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 stycznia 2018. Imieniny: Beatrycze, Małgorzaty, Piotra
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 4 plasterki chudego bekonu (wędzonki, chudej szynki pokrojonej w paseczki)
  • świeże pieczywo
  • ½ pomidora pokrojonego w cienkie plasterki
Przepis:

Na suchej patelni zrumienić wędzonkę i odłożyć na talerzyk.
Rozdzielić białka od żółtek.
Na patelni rozgrzać masło. Wlać białka i smażyć mieszając aż się zetnie. Delikatnie włożyć na patelnię (na białko) żółtka tak by się nie rozlały i chwilę ogrzewać. Mają się ogrzać ale nie ściąć.
Przełożyć na talerzyk (lub podać na patelence).
Posolić i popieprzyć do smaku.
Je się taką jajecznicę łyżeczką maczając dodatki i kawałki pieczywa w żółtku.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Jan2009-03-19 11:30
jajecznica ekstra, smak super-naprawdę danie znakomite a przy tym łatwe i szybkie. GRATULACJE

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl