Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 listopada 2018. Imieniny: Emila, Laury, Rogera
kategoria: potrawy z jaj
średnia ocena: 3.50
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • ¾ szklanki bulionu
  • ¼ szklanki słodkiej śmietanki
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • zioła wg uznania
Przepis:

Jajka ugotować na twardo. W tym czasie kiedy jajka się gotują roztopić w rondelku masło. Wsypać mąkę i wymieszać ją. Powoli wlewać chłodny bulion. Dodać przecier pomidorowy i śmietankę. Dobrze rozmieszać by sos był gładki. Doprawić do smaku.
Obrać jajka ze skorupek, przekroić na połówki. Podawać w sosie (po 3 połówki na osobę) z ziemniakami i surówką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl