![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy z warzyw średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jarskie gołąbki![]()
Przepis: Kaszę jęczmienną ugotować na gęsto. Obrane ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, wylać na sito i odcedzić. Drobno pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć w oleju. Do miski wyłożyć ziemniaki, dodać ugotowaną kaszę, cebulę z grzybami oraz przyprawy, po czym masę wymieszać. Można też dodać łyżkę przyprawy do zup w płynie. Duże liście kapusty sparzyć, rozłożyć na stolnicy, skroić grube nerwy liściowe. Rozłożyć na nich przygotowane nadzienie, zwinąć gołąbki. Układać je na blasze wysmarowanej tłuszczem, skropić masłem lub margaryną i wstawić na pół godziny do niezbyt mocno nagrzanego piekarnika. Gołąbki podaje się z oddzielnie przygotowanym sosem pomidorowym lub grzybowym. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |