Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • porcja mięsa (ćwiartka z kurczaka, porcja rosołowa, kawałek wołowiny, co kto lubi)
  • ½ paczki mieszanki warzywnej na zupę (mrożonka)
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 4 ziemniaki
  • 3 łyżki usiekanego koperku
  • 1 ogórek
  • 1 przecier pomidorowy mały
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 2 kostki bulionowe Knorra ( jakie kto woli – drobiowa, wołowa, cielęca )
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • 5 kropli Tabasco (lub mielona papryka do smaku)
  • 1 ½ litra wody
Przepis:

Do garnka włożyć umyte mięso, mieszankę warzywną, groszek, kukurydzę, pokrojone ziemniaki, obranego i pokrojonego w plasterki ogórka, kostki bulionowe. Wlać wodę i gotować ok. 45 minut.
Dodać przecier pomidorowy i dobrze wymieszać. Doprawić pieprzem, Tabasco.
Wyjąć mięso, obrać od kości. Włożyć do zupy (lub użyć do pierogów, krokietów, naleśników).
Zagotować. Wlać śmietankę.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl