Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 0,5 kg wieprzowiny (od szynki, łopatka) pokrojonej w kostkę
  • 1 szklanka usiekanej grubo kapusty włoskiej
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 duży (lub 2 małe) pomidor pokrojony w kostkę
  • 1 pokrojona w paseczki papryka
  • 25 dag pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 1 marchew pokrojona w plasterki
  • 2 kostki bulionu wieprzowego Knorra (lub innej przyprawy)
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • pieprz mielony
  • sos sojowy
  • papryka mielona
  • olej (lub smalec do smażenia wg upodobania)
  • 1 litr wody
Przepis:

Obsmażyć na tłuszczu mięso, pieczarki, cebulę. Przełożyć do rondla.
Dodać kapustę, marchew, pomidora i paprykę. Zalać wodą. Dołożyć przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, kostki bulionowe).
Dusić aż mięso będzie miękkie, a gulasz osiągnie pożądaną gęstość.
Doprawić sosem sojowym, papryką mieloną, pieprzem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl