Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 języki baranie
  • 10 dag słoniny
  • 2-3 marchwie
  • 2-3 cebule
  • 1 kostka maggi
  • 2 szklanki wrzątku
  • pieprz do smaku
Przepis:

Oczyścić dokładnie języki, wyciąć znajdujące się po obu stronach u nasady gruczoły ślinowe, zalać wrzątkiem i obgotować w zamkniętym szybkowarze przez 4-5 minut. Po tym czasie wylać na sitko, ochłodzić pod zimną wodą i zdjąć skórę. Do pustego szybkowaru włożyć języki, pokrojone oczyszczone warzywa i słoninę, wlać 2 szklanki wody i kostkę maggi. Popieprzyć, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwaga. Kto lubi. może języki dusić z dodatkiem koncentratu pomidorowego.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl