Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania i pieczenia - około 2 godzin.
  • 1 mała młoda kaczka przygotowana do pieczenia
  • 200 g wołowiny
  • 50 g ryżu
  • 80 g kiełbasy
  • 30 g boczku
  • 30 g słoniny
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 łyżka wazowa rosołu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa
Przepis:

Mięso i kiełbasę drobno posiekać, zrumienić na podsmażonym z cebulą boczku i słoninie. Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Mięso, ryż, posiekany czosnek z natką pietruszki i jajka dokładnie wymieszać i przyprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Tak sporządzonym farszem nadziać oczyszczoną kaczkę i zaszyć odpowiednio mocną nitką. Piec 2 godziny na oliwie z dodatkiem rozmarynu w brytfannie pod przykryciem, polewając od czasu do czasu rosołem. Po upieczeniu zdjąć pokrywę i podrumienić kaczkę na silnym ogniu.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl