Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 młoda kaczka (około 1,5 kg)
  • 10 dag boczku
  • 6 dag smalcu masła lub 4 łyżki oleju (np. sojowego)
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 0,5 szklanki białego wina wytrawnego (lub zamiennie tyle wody z octem winnym)
  • 0,5 szklanki wody
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Sprawioną kaczkę obrumienić w szybkowarze na tłuszczu, wrzucić pokrojony w kostkę boczek oraz pokrojone w talarki marchew i cebulę. Posolić i popieprzyć, wlać wino. Zagotować bez przykrycia, a następnie wlać wodę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl