Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • kaczka o wadze 2 kg
  • 8-12 ziarenek chińskiego pieprzu lub rozgniecionego pieprzu czarnego
  • 12 ziarenek kopru włoskiego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 cebule dymki
  • 2 plasterki świeżego imbiru lub łyżeczka imbiru w proszku
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szklanka sosu sojowego
  • 3 łyżki czystej wódki
  • 1 łyżka oleju sezamowego lub arachidowego
Przepis:

Usunąć tłuszcz przy otworze jamy brzusznej. Kaczkę dokładnie wypłukać wodą, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 3 min, zebrać szumowiny, gotować dalsze 10 min. Wyjąć kaczkę, starannie wypłukać pod bieżącą wodą. Wywar zagotować, włożyć kaczkę, dodać pozostałe składniki oprócz oleju, gotować na małym ogniu 1 godz. i 45 min. Kaczkę wyjąć, ostudzić, posmarować olejem. Podawać na zimno w całości.
Proporcje: dla 6-8 osób - na przekąskę
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl