Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
kategoria: inne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • kalafior (500-600g)
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • 500 g mielonego mięsa
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g startego sera (np. ementalera)
  • 3-4 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przepis:

Kalafiora umyć, oczyścić, przy głąbie naciąć na krzyż, obgotowywać przez 10 minut w osolonej wodzie. Wyjąć, osączyć.
Cebulę obrać, posiekać. Mięso wymieszać z cebulą, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oleju mieszając.

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Kalafior ułożyć w naczyniu, wokół niego mięso, całość posypać serem. Zapiekać przez 10-15 minut w temp. 200C. Podawać polane stopionym masłem i posypane natką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl