Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 zielony kalafior
  • kilka ziemniaków
  • sól
  • cukier
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki usiekanego koperku
  • kilka pomidorków koktajlowych do dekoracji (nie koniecznie)
Przepis:

Kalafior oczyścić z liści i wyciąć ile się da głąba (tak by kalafior się nie rozpadał w gotowaniu). Włożyć do wysokiego garnka, zalać wodą, osolić (1 łyżeczka), dodać cukier (1 łyżeczka) i gotować aż będzie miękki. W tym samym czasie ugotować ziemniaki. Zarumienić na maśle bułkę tartą. Wyjąć ostrożnie kalafior z garnka, ułożyć na okrągłym lub kwadratowym półmisku. Obłożyć ziemniakami. Polać masłem z bułką tartą. Posypać koperkiem. Udekorować pomidorkami (ja nabiłam je na wykałaczki i wpięłam w kalafior).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl