Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag surowych tuszek kalmarów
  • 0,5 szklanki oleju sojowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 płaska łyżeczka imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego lub
  • zastępczo
  • trochę maggi
  • 1 płaska łyżka mąki kartoflanej; sól do smaku
  • woda
  • można też dodać 2 łyżki wytrawnego sherry
Przepis:

Kalmary sparzyć, oczyścić ze skóry, umyć, pokroić na małe kawałki. Dobrze rozgrzać w szybkowarze olej, usmażyć na nim kalmary, dodać sól, szczypiorek, drobno zmielony imbir oraz ewentualnie sherry. Wlać tyle wody, by pokryła kalmary. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10-15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zagęścić sos mąką kartoflaną rozmieszaną z dwiema łyżkami zimnej wody.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl