Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 grudnia 2018. Imieniny: Bogusława, Gracjana, Laury
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • bułka wrocławska lub bagietka
  • masło czerwone
  • masa z pieczeni lub gotowanego mięsa (w przepisach)
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2-3 ogórki kwaszone
  • zielone listki (młode) pora
Przepis:

Bułkę pokroić w pasy, posmarować pasy czerwonym masłem. Wzdłuż każdego pasa ułożyć przy jednym boku wałeczek z masy mięsnej, a obok cząstki ugotowanych na twardo jajek.
Na pozostałej, wolnej przestrzeni ułożyć podłużne paski obranego ogórka. Masę ozdobić wetkniętą jodełką z liścia pora, na każdej cząstce jajka zrobić kropkę czy kleksa z koncentratu pomidorowego.

Pasy bułki pokroić w poprzek na kwadraty lub trójkąty i w takiej samej kolejności ułożyć na tacy wyścielonej białą serwetką lub na płaskim półmisku porcelanowym, albo szklanym.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~krystyna2010-11-22 22:56
sa wspaniale

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl