Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Pół puszki sardynek
  • 2 jaja
  • 2 łyżki gęstego majonezu
  • 2-3 listki sałaty
  • sól
Przepis:

Ugotowane na twardo jaja obrać i z każdego wykrajać 5 plasterków. Sardynki osączyć, wyłożyć na talerz, każdą ostrożnie przekrajać w poprzek na połowę. Szersze połówki podzielić wzdłuż grzbietu na 2 części. Na każdej kromce położyć z boku kawałek listka sałaty i oprzeć na nim ćwiartkę sardynki powierzchnią przekrojoną do spodu. Obok położyć plasterek jaja, posolić i przygotowaną kanapkę przybrać majonezem, wyciskając go z pergaminowego woreczka. Resztę sardynek (połówki z ogonkami) użyć do przygotowania następnej odmiany kanapek.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl