Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 września 2018. Imieniny: Cypriana, Justyny, Łucji
kategoria: zupy
średnia ocena: 3.50
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 30 dag baraniny
  • 2 łyżki granulowanego łoju baraniego
  • ¼ główki kapusty
  • 1 marchewka
  • pietruszki
  • 1/8 selera
  • 1/3 pory
  • 1 łyżka kminku
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 4 ziemniaki
  • 2 kostki bulionu baraniego Knorra
  • ½ litra wody
Przepis:

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i pokroić w talarki. Seler i pietruszkę obrać i utrzeć na tarce. Porę usiekać drobno. Kapustę pokroić w dość grube kawałki. Do garnka włożyć warzywa, mięso, przyprawy i zalać wodą. Gotować 1 godzinę. Wyjąć mięso. Można je obrać i włożyć do zupy lub użyć do zrobienia np. pierogów. Można też kapuśniak zaciągnąć zasmażką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl