![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 kwietnia 2018. Imieniny: Ilony, Jerzego, Wojciecha
|
Szukaj:
|
kategoria: zupy średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapuśniak po mazursku![]()
Przepis: Kości opłukać, zalać wodą, ugotować wywar. Odcisnąć sok z kapusty, przechować w przykrytym garnuszku. Kapustę pokrajać, dodać kminek, trochę wody i tłuszczu, ugotować bez przykrycia do miękkości na silnym ogniu. Cebulę pokrajać drobno, lekko zrumienić na tłuszczu. Ziemniaki opłukać, obrać, ugotować, rozetrzeć w wywarze i dodać do zupy, połączyć z kapustą, surowym sokiem, zrumienioną cebulą, mięsem obranym z kości, dodać sól, pieprz do smaku. Podawać z chlebem lub grochem. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |