Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag kwaszonej kapusty
  • 50 dag wieprzowiny
  • 10 dag suszonego bobu
  • cebula
  • sól
Przepis:

Bób umyć i namoczyć na 8-9 godz. Gotować w tej samej wodzie, w której był moczony (2,5 I). Dodać mięso, po 30 min odszumować i dodać odciśniętą z soku kapustę oraz cebulę i sól. Gotować na wolnym ogniu jeszcze ok. 40 min. Jest to bardzo pożywna i kaloryczna potrawa jednogarnkowa.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl