Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 główka kapusty (ok. 1 kg),
  • 1 sucha, bardzo ostra papryka,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 20 dag chleba,
  • 5 dag smalcu,
  • sól
Przepis:

Gotować 2 l wody z solą, wrzucić pokrojoną w paseczki kapustę i po około 40 min. zdjąć z ognia. Na patelni stopić smalec, usmażyć na nim czosnek i paprykę, przełożyć do moździerza i utrzeć, a na patelni podpiec chleb pokrojony w cienkie kromki. Kiedy wchłonie prawie cały tłuszcz, dodać do kapusty razem z utartym czosnkiem i papryką. Następnie wymieszać i gotować pod przykryciem. Gorącą zupę zdjąć z ognia i podawać w glinianej misce z drewnianymi łyżkami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl