Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag kapusty białej,
  • 10 dag pietruszki,
  • 10 dag marchwi,
  • cebula,
  • 25 dag pomidorów,
  • 1,5 łyżki smalcu,
  • 3 łyżki mąki,
  • cukier,
  • sól,
  • majeranek,
  • ziele angielskie,
  • nać pietruszki
Przepis:

Kapustę oczyścić, obrać í poszatkować, połączyć z obranymi warzywami, pokrajanymi w kostkę lub utartymi. Następnie zalać dwoma litrami wrzącej wody i ugotować do miękkości. Pomidory poddusić, przetrzeć i dodać do kapuśniaku. Jeżeli będzie za mało kwaśny, dodać trochę kwasu na żur. Cebulę przesmażyć, wsypać mąkę, lekko zrumienić, dodać do kapuśniaku. Przyprawić do smaku. Posypać posiekaną nacią pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl