Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 25 dkg kości wieprzowych
  • 5 dkg tłuszczu
  • (2 dkg grzybów suszonych)
  • 2 dkg cebuli
  • 25 dkg włoszczyzny
  • 5 dkg mąki
  • 50 dkg kiszonej kapusty
  • sól
  • 5 dkg cebuli
  • pieprz
  • kminek (2 szczypty)
Przepis:

Włoszczyznę i kości (grzyby) umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Kapustę odcisnąć z soku, pokrajać, dodać posiekaną cebulę, kminek, trochę wody i tłuszczu, ugotować do miękkości aż na silnym ogniu bez przykrycia, kwas przechować w garnuszku pod przykryciem. (Grzyby z wywaru pokrajać). Cebulę pokrajać, lekko zrumienić z resztą tłuszczu. Mąkę zrumienić, wsypać do cebuli z tłuszczem, wymieszać, wlać do zupy, mieszając zagotować: Do zupy dodać (pokrajane, grzyby) kapustę, sól, pieprz i surowy. sok z kapusty. Podawać z kraszonymi słoniną ziemniakami, grochem, chlebem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl