Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag kapusty białej,
  • 1,5 łyżki tłuszczu,
  • cebula,
  • 3,5 łyżki mąki,
  • szklanka kwasu na żur,
  • 2/3 szklanki śmietany,
  • cukier,
  • sól,
  • ząbek czosnku,
  • pieprz,
  • ziele angielskie
Przepis:

Kapustę obrać, pokrajać w kostkę i ugotować w sześciu szklankach wody. Gdy będzie miękka, zalać żurem i zagotować. Dodać lekko zrumienioną cebulę, podprawić mąką i śmietaną. Dodać czosnek i przyprawy. Podawać z ziemniakami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl