Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 września 2018. Imieniny: Cypriana, Justyny, Łucji
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag świeżej kapusty,
  • 2 marchwie (15 dag),
  • 2 kalarepki (15 dag),
  • 1 duża cebula,
  • 1 goździk,
  • 1-2 ząbki czosnku,
  • 2 kartofle,
  • 10 dag skwarków, dowolnych mięs lub wędlin (z wyjątkiem kaszanki, kiszki pasztetowej i podgardlanej),
  • 1 łyżka smalcu;
  • sól,
  • pieprz do smaku
Przepis:

Kapustę drobno poszatkować. Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze, przez kilka minut smażyć na nim kapustę, Pozostałe warzywa oczyścić, pokroić, wrzucić również do szybkowaru, zalać1 litrem wody, dodać czosnek, sól, pieprz, goździk, i skrawki mięsa. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. 40 min
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~wiki2009-02-19 14:21
ja robię kapuśniak jak rosół. Potem wyjmuję ważywa i mięso a na ich miejsce wkładam kapustę i ziemniaki. Jeśli doda się więcej marchwi zupa jest słodsza. Wydaje mi się ze keczup i pomidor a co dopiero zasmażka nie są konieczne do zupy i można je zostawić do sosów.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl