Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 75 dag świeżej kapusty białej,
  • 3-4 pomidory lub 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • 1 płaska łyżka przyprawy do zup "Jarzynka" lub "Vegeta",
  • 3 dag tłuszczu,
  • 1,5 I wody lub wywaru z kości,
  • sól do smaku
Przepis:

Wlać do szybkowaru wodę, wrzucić pokrojone. kapustę, cebulę i pomidory (najlepiej obrane ze skórki), posolić, okrasić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu sprawdzić smak i ewentualnie dosolić, wymieszać z przyprawą do zup.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl