Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 kg kiszonej kapusty
  • 1 słoik suszonych grzybów
  • 1 szklanka oliwy słonecznikowej
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • cukier
  • 2 kostki bulionu warzywnego Knorra
  • ¼ kostki masła
Przepis:

Potrawę zaczyna się przygotowywać cztery dni przed Świętami.
Kapustę przepłukać, by nie była za kwaśna. Zalać wodą. Dodać kostki bulionowe. Gotować przez 2 godziny.
Grzyby namoczyć, zalać wodą i ugotować. Odcedzić (wodę z gotowania wlać do kapusty). Grzyby drobno pokroić.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim grzyby (ok. 5 minut – mieszając), wrzucić do kapusty. Wlać oliwę. Dusić kapustę przez następne 2 godziny.
Zostawić w chłodzie do następnego dnia. Znów dusić 2 razy po 2 godziny. Doprawić pieprzem i maggi.

Przez następne dwa dni do Wigilii podgrzewać kapustę codziennie 2 razy po ½ godziny.
Z tej kapusty robić pierogi z kapustą i grzybami. A jak zostanie po Świętach to doskonale nadaje się na bigos (będzie fantastyczny), lub łazanki z kapustą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl