Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg kapusty
  • suszone grzyby leśne
  • 1 1/2 cebuli
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Grzyby wkładamy do garnka i zalewamy je wrzątkiem.
Moczymy je aż staną się miękkie. Można je także chwilę pogotować.

Kapustę gotujemy w osobnym garnku aż do miękkości.
Po tym czasie kapustę odsączamy, a grzybki kroimy w cienkie paseczki.
Cebulę należy pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na maśle (1 łyżka).
Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodajemy także odrobinę wywaru z grzybów - wtedy kapusta ma lepszy smak.

Z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę i dodajemy do kapusty. Ponownie przesmażamy.
Smacznego
źródło przepisu: moja Mama
przepis dodany przez: Bozenka16

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl