Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 sierpnia 2018. Imieniny: Marii, Napoleona, Stelli
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1,5 kg kiszonej kapusty
  • 25 dag suszonych grzybów
  • 1 łyżka miodu
  • ½ szklanki oleju
  • pieprz mielony
  • 2 suszone (albo lepiej wędzone śliwki)
Przepis:

Potrawę zaczyna się przygotowywać 3 dni przed Świętami.
Kapustę przepłukać, by nie była za kwaśna. Zalać wodą. Gotować przez 2 godziny.
Grzyby namoczyć, zalać wodą i ugotować.
Odcedzić (wodę z gotowania wlać do kapusty).

Grzyby drobno pokroić dodać do kapusty razem z suszonymi śliwkami. Wlać oliwę. Dusić kapustę przez następne 2 godziny.
Zostawić w chłodzie do następnego dnia.
Znów dusić 2 razy po 2 godziny.
Doprawić pieprzem i miodem.

Przez następny dzień podgrzewać kapustę codziennie 2 razy po ½ godziny.

Z tej kapusty robić pierogi z kapustą i grzybami.
A jak zostanie po Świętach to doskonale nadaje się na bigos (będzie fantastyczny), lub łazanki z kapustą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl