Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 ryba (po oczyszczeniu - 60 dag)
  • 10 dag cebuli
  • pieprz
  • 20 dag pieczarek,
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • 3 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki
Przepis:

Rybę umyć. Lina sparzyć wrzącą wodą, oczyścić z łusek, sprawić, odkrajać głowę razem ze skrzelami, płetwy i ogon. Oczyszczoną tuszkę umyć, osuszyć, skrajać filety, usuwając w miarę możliwości kręgosłup. Filety pokrajać w poprzek na porcje, posolić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Porcje ryby ułożyć w rondlu, przesypując cebulą i oprószając pieprzem. Podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, rosołu lub wywaru z warzyw i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 30 min. .Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajać w kostkę, wsypać do wrzącej wody, zagotować i od razu odcedzić, osolić. Odcedzone pieczarki dodać do duszącej się ryby, podlewając gorącym mlekiem. Dusić pod przykryciem jeszcze przez 10-15 min. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek, posypać pietruszką. Obłożyć ziemniakami purée (1-11/2 łyżki na porcjź). Podawaę z dodatkiem fasolki szparagowej lub zielonego groszku.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl