Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 - dag ryby
  • 30 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por),
  • 1 szklanka octu
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
Przepis:

Rybę umyć (lina sparzyć wrzącą wodą), oczyścić z łusek, sprawić, umyć, najlepiej pod bieżącą wodą. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać, włożyć do wanienki do gotowania ryb z wrzącą osoloną wodą. Gotować pod przykryciem przez ok. 15 min (warzywa powinny zmięknąć). Wówczas dodać ocet, ziele angielskie i listek laurowy. Gdy zakwaszony wywar zawrze, włożyć rybę. Gotować na małym ogniu pstrąga przez 15-20 min, a pozostałe ryby ok. 40 min. Ugotowaną rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na ogrzanym półmisku, obłożyć ozdobnie pokrajanymi ugotowanymi warzywami i ziemniakami z wody (1-2 na porcję). Podawać z dodatkiem surówki z czerwonej kapusty lub cykorii. Rybę gotowaną "na niebiesko" można także podawać na zimno z dodatkiem różnorodnych sałatek sezonowych.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Bianka2008-11-13 21:01
Ogólnie nie lubie ryb, lecz dla smakochy może to tyć przysmak

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl