![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 kwietnia 2018. Imieniny: Ilony, Jerzego, Wojciecha
|
Szukaj:
|
kategoria: ryby i owoce morza średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karp lub leszcz duszony w papryce![]()
Przepis: Rybę umyć, oczyścić z łusek, sprawić, odkrajać głowę razem ze skrzelami, płetwy i ogon. Oczyszczoną rybę umyć, pokrajać w poprzek w dzwonka, osolić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka. Paprykę umyć. Każdy strąk przekrajać wzdłuż, usuwając szypułkę u nasady i oczyścić z nasion. Strąki pokrajać w makaronik, wymieszać z cebulą, oprószyć ostrą papryką i solą. W niskim, szerokim rondlu ułożyć porcje ryby, przekładając papryką z cebulą. Podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 30-40 min. Uduszoną potrawę wyłożyć na półmisek, posypać pietruszką. Podawać z dodatkiem ziemniaków z wody (1-2 na porcję) i surówek. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |