Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 kwietnia 2018. Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 8 filetów z karpia
  • pieprz
  • 3 kieliszki czerwonego wina
  • szczypta majeranku
  • 100 g masła
  • 1 mała cebula
  • 100 g grzybów
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • olej
Przepis:

Filety z karpia umyć, posolić, oprószyć pieprzem i włożyć do brytfanki wysmarowanej masłem. Zalać rybę czerwonym winem i odrobiną wody, następnie ułożyć na niej pokrojone w plasterki grzyby i cebulę, posypać majerankiem, przykryć folią aluminiową i dusić w piekarniku do miękkości. Karpie ułożyć na półmisku i obłożyć grzybami. Z mąki i połowy masła przyrządzić zasmażkę, rozprowadzić ją sosem powstałym podczas duszenia ryby i stale mieszając, dodać po troszeczku pozostałą połowę masła. Sosem tym zalać rybę i podać ją gorącą na stół.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl