Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg karpia
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • cytryna
  • 10 dag rodzynek
  • 2 goździki
  • 5 dag zwykłych pierników
  • 1 liść laurowy
  • sól
Przepis:

Karpia czyścimy, płuczemy dokładnie i kroimy na małe kawałki.
Zagotować 1 litr wody z połową soku z połowy cytryny, solą i cebulą pokrojoną w plasterki, liściem laurowym, goździkami i rodzynkami.
Do tej zalewy wkładamy kawałki karpia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

Mielimy pierniki i dodajemy do ugotowanego karpia, mieszamy gotując jeszcze 5 minut.

Kawałki karpia układamy na półmisku, polewamy sosem z gotowania i schładzamy.
Podajemy na zimno.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl