Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 stycznia 2018. Imieniny: Agnieszki, Jarosława, Nory
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 i 1/2 łyżki masła
  • 1/4 kg wołowiny bez kości pokrajanej w małą kostkź
  • 2 średnie posiekane cebule
  • 4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka przyprawy curry lub garam masala
  • 1 listek laurowy
  • 2 średnie ziemniaki pokrajane w plasterki
  • 1 łyżeczka octu
Przepis:

1. Mięso i cebulę włożyć do rondla z rozgrzanym masłem, smaży na małym ogniu do zrumienienia, często mieszając.
2. Wlać wodę, dodać sól, listek laurowy, gotować na małym ogniu przez 45 min.
3. Dodać ziemniaki, ocet i curry lub gram masła, gotować dalej przez 30 min.
4. Wyjąć listek laurowy, podawać na gorąco w głębokich talerzach.
Proporcje dla 3-4 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl