Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag udźca baraniego
  • 50 dag mięsa wołowego bez kości
  • 50 dag łopatki wieprzowej
  • 50 dag cebuli
  • 15 ziaren jałowca
  • 20 ziaren gorczycy
  • łyżeczka majeranku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 3 szklanki rosołu
  • 2 szklanki śmietany
  • dwie łyżki mąki
  • dwie łyżki masła
  • tłuszcz do smarowania blachy
  • sól
Przepis:

Wszystkie gatunki mięsa przepuścić przez maszynkę, dodać posiekaną cebulę, roztarte z solą ząbki czosnku, utłuczony jałowiec oraz gorczycę i osolić. Masę starannie wyrobić, aż będzie odstawała od ręki, uformować z niej kiełbaski, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do gorącego piekarnika na ok. 30 min. Zarumienione przełożyć do rondla, zalać rosołem i dusić dalsze 30 min. Sos podprawić zasmażką z masła i mąki i dodać roztrzepaną śmietanę.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl