![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 lutego 2019. Imieniny: Donata, Gizeli, Łukasza
|
Szukaj:
|
kategoria: ryby i owoce morza średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klopsiki rybne![]()
Przepis: Filety rybne zemleć w maszynce do mięsa. Słoninę lub boczek pokrajać w drobną kostkę i przesmażyć krótko na patelni. Dodać margarynę i drobno pokrajaną cebulę, znów chwilę smażyć aż cebula nabierze złocistego koloru. Kromki bulki skropić skondensowanym mlekiem i rozgnieść dość dokładnie. Wymieszać ze zmielonymi filetami, dodać jajko, sól, paprykę i posiekaną pietruszkę. Masę wyrobić dokładnie i uformować klopsiki wielkości orzecha włoskiego, po czym ugotować je (ok.15 min) w niewielkiej ilości wody, wkładając do wrzątku. Ugotowane klopsiki wyjąć łyżką cedzakową na półmisek i postawić w ciepłym miejscu. Przygotowanie sosu: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimnym mlekiem, wlać do wywaru rybnego i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia, dodać jogurt lub zsiadłe mleko, sok cytrynowy i kapary. Klopsy przełożyć do sosu i jeszcze raz, w razie potrzeby, ogrzać na bardzo małym ogniu. Do klopsików podaje się gotowane ziemniaki i zieloną sałatę. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |