Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg ryby
  • 20 dag świeżych grzybów (maślaki, koźlarze, surojadki, kurki)
  • 2 jajka
  • pół szklanki tartej bułki
  • natka pietruszki
  • pół łyżeczki mielonego pieprzu
  • sól
Przepis:

Ryby ugotować (jeśli nie były to filety, oczyścić z ości) i zemleć w maszynce. Grzyby oczyścić, umyć, obgotować i również zemleć. Do mielonej ryby dodać tartą bułkę jajka posiekaną natkę, pieprz i sól. Masę wyrobić i uformować placuszki. Na każdym położyć łyżeczkę zmielonych grzybów przyprawionych solą i pieprzem i kształtować kule. Ugotować je w osolonej wodzie. Podawać na gorąco z ziemniakami purée, polewając gorącym olejem lub topionym masłem. Można je także jeść na zimno, przybrane majonezem lub kwaśną śmietaną.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl