Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 75 dag ryby morskiej
  • 3/4 szklanki tartej bułki
  • 2 cebule
  • 1-2 jajka
  • 2 łyżki margaryny
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
Przepis:

Ryby oczyścić, odciąć łby i płetwy, umyć, wybrać ości, sfiletować, drobno posiekać razem z cebulą. Utrzeć w misce razem z łyżką margaryny i jajkami, po czym wymieszać z tartą bułką i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Zwilżonymi wodą rękoma formować niewielkie klopsiki i trochę je rozpłaszczyć, powierzchnię posmarować margaryną lub olejem. Układać na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec w piekarniku ok. 30 min. Podawać zaraz po upieczeniu z sałatką z gotowanych warzyw i ostrym sosem, np. kaparowym.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl