Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • oliwa do smażenia 1/2l
  • grzyby 20-25 dag
  • pieprz biały lub czarny 1 szczypta do smaku
  • vegeta 1/3-1/2 łyżeczki
  • jajka 2-3 szt
  • mięso mielone z indyka 40-50 dag
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • cebulka 1 szt
Przepis:

Grzybki (np. pieczarki lub leśne) umyć, pokroić w drobną kostkę i smażyć na oliwie ok. 6 minut, wyjąć je i połączyć z mięsem mielonym, dodać tartą bułkę, drobno posiekaną cebulkę, jajka i przyprawy.
Starannie wymieszać i formować z masy mięsno-grzybowej klopsiki wielkości orzecha włoskiego.
Rozgrzać olej na patelni z grubym dnem i smażyć klopsiki do połowy zanurzone w tłuszczu przez ok.15 minut do zrumienienia.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Justyna2008-12-18 14:01
Tanie pyszne szybkie, ja uwielbiam grzyby i robie te klopsiki dodatkowo w sosie grzybowym, pozdrawiam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl