Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1,3 kg szczupaka
  • 2 jajka
  • włoszczyzna bez kapusty
  • 2 goździki
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 cebule
  • 4-5 grzybów (piestrzenic)
  • pieprz
  • majeranek
  • macierzanka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
Przepis:

Ugotować wywar z włoszczyzny. Sprawioną i umytą rybę ugotować w całości w wywarze, dodając ziele angielskie i goździki. Piestrzenice umyć i ugotować "w trzech wodach", tzn. trzykrotnie, po każdym zagotowaniu, odlewać wodę. Z miękkiego szczupaka usunąć kręgosłup i ości, mięso przepuścić przez maszynkę razem z grzybami. Dodać surowe jajka, drobno posiekany czosnek i cebulę, przyprawić suszonymi ziołami, natką pietruszki i solą. Z dobrze wyrobionej masy uformować klopsiki i gotować w tym samym wywarze, w którym gotowała się ryba, przez ok.15 min. Podawać na zimno lub na gorąco.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl