Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018. Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Ciasto:
  • 40 dag mąki pszennej
  • 2 jaja
  • woda
  • Masa:
  • 20 dag porów
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 30 dag twarogu
  • pół szklanki śmietany
  • 2 jaja
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
  • koper
Przepis:

Przygotować ciasto z mąki, jaj i wody. Starannie rozwałkować i pokrajać kluski; wrzucać je na gotującą wodę. Gdy spłyną wyjąć łyżką cedzakową, ostudzić. Pory oczyścić, pokrajać i udusić w tłuszczu. Następnie ostudzić i rozetrzeć z twarogiem; dodać śmietanę, posiekany koper, sól, pieprz i jaja. Dokładnie wymieszać z kluskami i zapiec w piekarniku, w naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl