Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 dag masła
  • 2 białka
  • 2 dag mąki
  • sól
  • zielona pietruszka
Przepis:

Utrzeć masło, dodać sól i drobno pokrajaną pietruszkę. Ubić pianę. Pianę wkładać po trochu do roztartego masła na przemian z mąką, wymieszać. W rondelku zagotować wodę z solą. Metalową łyżeczkę zanurzyć we wrzącej wodzie, nabrać trochę ciasta i ukształtować o brzeg naczynia owalną kluseczkę, włożyć do wrzącej, osolonej wody, otrząsnąć ciasto uderzając o brzeg rondelka. Rondelek nakryć, kluski zagotować, wyjąć łyżką cedzakową lub ostrożnie odcedzić. Podawać zalewając gorącym mlekiem lub zupą, albo jako drugie danie z sosem pomidorowym i sezonową surówką.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl