Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag grzybów świeżych,
  • cebula,
  • 3 łyżki tłuszczu,
  • 3 bułki (czerstwe),
  • sól,
  • pieprz,
  • 1,20 kg ziemniaków,
  • 35 dag mąki,
  • 3 jaja,
  • 10 dag słoniny do kraszenia
Przepis:

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać pokrojone w kotkę czerstwe bułki (które wchłoną sos) i dokładnie wymieszać. Masę posiekać i doprawić, wbić jajo. Przygotować ciasto z ugotowanych i przetartych ziemniaków, mąki i jaj; podzielić na kawałki i nadziewać farszem grzybowym. Knedle ugotować w słonej wodzie i polać słoniną przesmażaną z cebulą.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl