Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 maja 2018. Imieniny: Emila, Neleny, Romy
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka słodzonego
  • 2 szklanki wiórek kokosowych
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
Przepis:

Wiórki, mąkę i sól dobrze wymieszać, a następnie dodać mleko. Jeśli masa jest zbyt sucha, można dolać odrobinę więcej mleka. Z wymieszanych składników, formować ciasteczka o średnicy około 3-4 cm, w kształcie połowy kuli. Piec w piekarniku, nagrzanym do 180 stopni, około 20 minut. Wyjmować gdy będą lekko zarumienione. Bardziej przypieczone są twarde. Przepis na około 20 kokosanek.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~less3982011-02-01 15:41
łołołoł ale pycha no świetny
~p2009-01-07 15:07
właśnie robie, jestem ciekawa jak mi wyszły:)
czekoladka1452008-11-05 12:44
Robię podobne- polecam.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl