Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 października 2018. Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 10 dag ryżu
  • 1 ½ szklanki wody (lub mleka)
  • 3 łyżeczki cukru
  • ½ szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 2 łyżki przecieru z mango lub brzoskwini
Przepis:

Ryż ugotować na sypko na wodzie z cukrem (lub mleku). Podzielić na pół. Do jednej części dodać wiórki kokosowe i mleko kokosowe, chwilę podgrzewać w garnuszku mieszając aż wiórki nasiąkną mlekiem kokosowym i zmieszają się z ryżem. Drugą część wymieszać z musem z mango (lub brzoskwini). Dwie filiżanki wyłożyć folią spożywczą. Na dno filiżanek kłaść warstwę ryżu z mango, na to ryż kokosowy, ryż z mango i na koniec ryż kokosowy. Przykryć talerzykiem, odwrócić tak by uformowany kopczyk ryżu wypadł na talerzyk, zdjąć folię. Udekorować. Podawać na ciepło lub zimno – jak kto lubi.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Afro_Boy2008-08-14 22:03
Aaaa! Nie polecam! Przez 3 dni wszystkich po tym specyfiku czyściło

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl