Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 stycznia 2018. Imieniny: Fernandy, Jana, Rajmundy
kategoria: sałatki
średnia ocena: 1.00

    Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 pęczek dymki
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • sól
Przepis:

Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do osobnych naczyń. Zalać wrzącą wodą, a następnie dokładnie osączyć. Oprószyć solą i odstawić na 30 minut.
Dymkę oczyścić i drobno pokroić, orzechy bardzo drobno posiekać.

Sok z cytryny wymieszać z oliwą. Gdy oba rodzaje kapusty wystygną, wymieszać je, a następnie delikatnie połączyć z dymką i orzechami. Przełożyć do salaterki. Polać przygotowanym sosem i doprawić pieprzem. Przed podaniem sałatkę schładzamy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl