![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 lutego 2019. Imieniny: Donata, Gizeli, Łukasza
|
Szukaj:
|
kategoria: przetwory średnia ocena: 5.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kompot brzoskwiniowy
Przepis: Brzoskwinie dokładnie umyć i pokroić na kawałki. Następnie powkładać je jeden na drugim, obok siebie w słoiku - najlepiej o pojemności około 1l. Zalać każdy słoik wodą z cukrem (1 słoik to 2 łyżki cukru). Następnie zakręcić mocno słoiki i zagotować w wysokim garnku z wodą (poziom wody powinien prawie przykrywać słoiki). Gotować około 20 minut. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~kasia2010-09-11 11:27 żadna rewelacja-tak się robi wszystkie inne kompoty ~alik2010-08-07 20:34 Panie Wiesławie żenujący komentarz. Bardzo. ~Kaska2009-09-22 19:57 Brawo Wiesław! Wlewam 2 litry wody do gara i muszę wiedzieć ile do tego mam wsypać cukru. Ile wody wejdzie do sloika okaże się pózniej - pierwszy raz to robię! ~irena2008-11-07 20:55 Jeszcze nie ma zimy, a ja juz otworzylam sloik, bardzo pyszny kompot. ~irena2008-09-30 20:28 Taki kompot zrobiłam, teraz czeka w piwnicy na zimę. hi hi ~marzena2008-09-30 11:56 chłop w kuchni? tragedia ! ~Bożena2008-09-24 11:47 Człowieku czepiasz się-czy to takie trudne do zrozumienia???????????????????????????????
Udajesz czy chcesz pokazać,że robisz przetwory!!!!!!!!!!!!!! ~Wiesław2008-09-08 21:48 Co to znaczy dwie łyżki. Przepisy z miarą na szklanki, łyżki, garście itp. były dobre dla analfabeów. Teraz trzeba używać innych jednostek. W tym przypadku np. 0,1 kg cukru na 0,5 kg wypestkowanych brzoskwiń. |
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |