Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: przetwory
średnia ocena: 4.20
autor zdjęcia: krysia
    Składniki:

  • jabłka
  • cukier
  • woda
Przepis:

Jabłka umyć i obrać, a następnie pokroić w ćwiartki. Powkładać kawałki jabłek ciasno do słoika - najlepiej o pojemności około 1l. Zalać każdy słoik wodą z cukrem (1 słoik - 2 łyżki cukru). Następnie zakręcić mocno słoiki i zagotować w wysokim garnku z wodą (prawie przykrywającej słoiki). Gotować około 20 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~ViCi2012-08-30 21:16
Polecam przepis :) szybki oraz tani. Pozdrawiam
~Tomasz2011-10-14 10:25
Można do piekarnika wstawić temperatura około 100 stopni ciut więcej na 30 - 40 minut, i ja nie upycham tyle jabłek do słoika i nie obieram ich.
~Marta2011-10-03 10:54
i o to właśnie mi chodziło :D
~ASIA2011-08-30 10:16
A ZALAC TE JABŁKA ZIMNĄ CZY GORĄCĄ WODĄ,
~Alanina2010-10-12 17:52
Gdy ciasno napakujesz jabłek to już w litrowy słoik nie wejdzie litr wody! Będzie jej pewnie ok 0,3litra. Można po prostu zapakować jabłka do słoika, wsypać cukier i wlać wody do pełna. Cukier powinien się rozpuścić.
madzia2008-12-15 20:40
W przepisie jest napisane: 1litrowy słoik - 2łyżki cukru, czyli na 1l wody niecałe 2 łyżki cukru, a jabłek ile wejdzie do słoika, w jakich robimy kompot.
~Eve2008-12-15 14:06
a ile wody ile cukru ile jabłek
~Renia2008-09-18 16:41
super przepis, szybko i łatwo;) to było coś dla mnie!
~kompociara2008-09-05 14:51
ja też xD
~salcia782008-08-20 08:22
tego właśnie szukałam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl