Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag udek z brojlera
  • 2 białka
  • 2 Iyżki umytego, drobno pokrajanego koperku z nacią pietruszki
  • 30 dag selera
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki lub selera naciowego
Przepis:

Udka umyć, .osuszyć. Odkrajać mięso od kości. Mięso pokrajać, zemleć w maszynce do mięsa dwukrotnie. Do masy mięsnej dodać białka i posiekany koperek z pietruszką. Wyrobić doskonale drewnianą łyżką lub robotem wykorzystując przystawkę w kształcie litery S. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie formować z niej (rękami zwilżonymi wodą) owalne porcje. Porcje układać kolejno na zwilżonej wodą desce i formować owalne kotleciki. Seler umyć, oczyścić, pokrajać, włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować kilka minut. Do wrzącego wywaru włożyć kotleciki i gotować pod przykryciem przez ok. 20 min. Ugotowany seler ze szklanką wywaru zmiksować lub przetrzeć przez sito, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki lub selera. Kotleciki wyłożyć na półmisek, polać sosem. Podawać z ziemniakami z wody (1-2 na porcję) i z surówką.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl