Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 2 jajka
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • masło
  • cytryna
  • usiekany koperek
Przepis:

Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa. Posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Lekko naciąć filet robiąc kieszeń. Włożyć w nie po łyżeczce masła utartej z ½ łyżeczki usiekanego koperku.
Panierować w jajku, bułce tartej, mące. Formować na kształt łezki. Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy.

Można eksperymentować z innymi wersjami. Wkładać w sos i dusić. Smarować przed panierowaniem musztardą, chrzanem, kłaść na mięso ser żółty, szynkę itp.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Zęb2011-03-02 19:49
jego trzeba wzdłuż po boku rozciąć czy jak?

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl